Maklumat berkaitan teknologi maklumat,perisian komputer,microsoft office,tips-tips berkaitan komputer,enjin carian dan sebagainya.

Khamis, 25 November 2010

Pesanan Dalam Shoutmix dan Cbox

Satu persoalan melihat perbezaan cara berkomunikasi dalam shoutmix dan cbox.Apa yang gua perhatikan dalam sembang-sembang cbox ataupun shoutmix kebanyakkan pengguna shoutmix atau cbox dari luar negara misalnya jiran kita Indonesia atau Negara lain seperti USA dan sebagainya jarang meletakkan nama website atau email mereka yang mereka letak Cuma sekadar sama ada nama blog kemudian pesanan yang ingin disampaikan.Lihat contoh ni :




mulalah berfikir kenapa ya….mungkin kot :

….
…..
……
…….
………

Saya sendiri pun tak tau jawabnya (sambil senyum).
.
.
.
Mungkin ada rasional yang tersendiri.



8 ulasan:

  1. Salam, tak tau bape ramai foreigner yg tulis kat box. Tp kalau diorang link blh kita balas balik. Yg local pun ada yg tak tinggalkan link, camner nak balas lawat?

    BalasPadam
  2. betul gak tuh bai..gua pun penah gak dapat link camtuh..kadang2 de follower pun x tinggalkan link..susah nak trase balik..tp kalo cbox la kan..nak taip balik username,link semua..kalo shout mix tuh dh de dah history die

    BalasPadam
  3. Betul gak tu kan...tapi bai mereka tinggal gak nama blog...cuma susah sikit la kena brows agi...:).

    kot mungkin cara mereka bgitu.Lagi baik biar la ada link kan.

    bai selamat datang :)

    BalasPadam
  4. Have a nice day friends 10 tips to improve your English visit my blog, please.

    BalasPadam
  5. kes malas nak letak Http atau www tu...
    kita ni, sebaiknya letaklaa..supaya orang senang nk visit blog kita

    Jom Baca Entry Dahlia: Jumlah Pendapatan dari Nuffnang

    BalasPadam
  6. effort utk lawat blog dorg mmg tinggi, harap2 pas visit dorg hargai

    BalasPadam
  7. yup. mmg mcm tu ker...atau ader sbb lain

    BalasPadam