Maklumat berkaitan teknologi maklumat,perisian komputer,microsoft office,tips-tips berkaitan komputer,enjin carian dan sebagainya.

Khamis, 11 November 2010

search engine and popular browser

Mari kita lihat kejap berkaitan enjin carian yang popular digunakan.Antaranya ialah google,yahoo dan bing.


internet explorer,firefox,google crome dan banyak lagi seperti contoh di bawah merupakan media perantaraan yang digunakan untuk membolehkan kita mencari bermacam-macam maklumat di internet dengan begitu mudah sekali.Ia merupakan perantaraan yang membolehkan kita berhubung dengan dunia luar atau melihat rakan-rakan anda walaupun berjuta-juta batu jauhnya.


Mari kita lihat statistik berikut :

Engine Carian Popular


Browser(Carian) Popular


Google juga di atas sebab paling mudah dan amat ringkas tetapi capai cukup senang. Browser carian internet explorer masih di atas sebab default dalam setiap komputer atau laptop yang baru adalah enternet explorer.
.
.
Rasanya dalam 2 atau 3 tahun lagi google crome mungkin tempat pertama.(ramalan masa depan).

p/s : tak sempat menjelajah lagi buat masa ini masih dalam misi ....kesibukan akhir tahun.

6 ulasan:

  1. dah lar tuh tak pernah sesak pon kecuali lar kita punya yang lembab giler..

    BalasPadam
  2. mungkin juga tu..chrome buat smntara ni mmg terbaik...dan harap ianya akan terus terbaik..=)

    BalasPadam
  3. chrome function die user frendly..sng gune.
    klo safari n opera tu die cam berat cikit kan.. ^^
    for me la..

    BalasPadam
  4. ziarahh ...
    xtw la mne best ..
    slalu gne mozilla .. yg lg 4 tu jarang gune ..
    biarkan saje ..
    tp, if mozilla stuck bru cari opera.. stuck juga chrome..stuck jugeeee bru lah last skali safari.. and ie never to use

    BalasPadam