Maklumat berkaitan teknologi maklumat,perisian komputer,microsoft office,tips-tips berkaitan komputer,enjin carian dan sebagainya.

Selasa, 14 September 2010

Muaturun Video Youtube

Youtube Downloader

Perisian ini akan digunakan untuk download video dari youtube dan menukarkan format video tersebut agar ia boleh diedit. Kemudian, savekan file tersebut dan installkannya di komputer anda.Cara installkannya mudah saja klik dan ikut sahaja step dari awal hingga akhir.

Ini pula pautan untuk muaturun percuma tidak berbayarpun : 2 Download Youtube Online

Ini lagi satu perisian muaturun video youtube secara online.Perisian ini lagi ringkas dan cuma anda perlu online masukan alamat url youtube yang anda hendak muaturun pilih format dan klik.

Langkah 1 - Buka perisian online ini.


Ini paparan urlnya klik disini : KEEPVID

Langkah 2

Buka browser carian baru melalui tab.Saya guna Google sebab ia cepat. Jadi cubalah guna google.Kemudian taipkan apa yang anda ingin muaturun contohnya :Susah hendak cari google klik sahaja url di atas.Kemudian taipkan carian anda contoh : Banjir Di Pasir Putih youtube. Kalau ada keluar la apa yang anda ingin cari.seperti paparan berikut :


Sudah keluar carian saya.Klik pada pautan berwarna biru youtube-Kg. Pasir Putih Tawau banjir lagi (2).Inilah yang aku mau muaturun ini.

Anda bolehlah mulakan langkah seterusnya.Langkah 3

Buka semula perisian KEEPVID tadi.Kemudian salin url youtube yang anda ingin muaturun.tampalkan url yang anda salin tadi.url contoh : http://www.youtube.com/watch?v=9gXd5YPlA4s. Dari mana dapat url itu?. Nampak di atas carian tadi.Itulah url yang anda salin dan tampalkan di perisian KEEPVID kemudian klik download sebelahnya sahaja itu. Tunggu kejap kemudian pilih format.Ada 6 format biasanya saya pilih yang ke-6 - high quality. Muaturunpun bermula tunggu sahaja sampai habis.

Dengan yang demikian anda bolehlah lihat walaupun tanpa online video tersebut.

Sekian Selamat Mencuba.

Terima kasih Tuan Sappe [Perkongsian yang menarik].

Disebarkan Untuk Faedah Bersama.4 ulasan:

 1. Dulu Yied guna cara camni gak bila nakdownload video dari Youtube. Tapi now, Yied guna salah satu add-ons dari firefox. Senang and mudah je nak download. Huhuhuhu....

  BalasPadam
 2. salam bro..
  moga sihat selalu..saya juga macam Yiedpozi
  guna downloadhelper add on firefox..cepat dan terus dia convert kalau mahu..

  BalasPadam
 3. yg nie pun ok bro..now da de option video nak save type ap..mano2 pun ok jerk

  BalasPadam
 4. ok...setuju dgn anda semua maklum saja bro saya jarang guna firefox...tq.

  BalasPadam